BASKET

Fortsatt förtroende för Uppsalas tränare

Det finns inga planer på omvälvande förändringar inom Uppsala basket. Det säger styrelsens ordförande Gunnar Preuss efter det krismöte som styrelsen höll på torsdagskvällen med spelartruppen, med anledning av missnöje, spelaravhopp och förvånansvärt dåliga matcher.

Men styrelsen har inte ändrat uppfattning om tränaren Christer Stjernborg, säger Gunnar Preuss:

- Han har vårt förtroende och vi jobbar utifrån det. Det har ju gått knackigt under hösten, och nu får vi ytterligare lite oförutsägbara saker med spelare. Då får vi tajta till det ännu mer och se hur vi kan lösa det här, säger Gunnar Preuss.

Vi får ingen pushning, träningarna är för lama, laget skulle behöva någon som röt åt oss och det är inte längre roligt att spela. Så sa spelare i Uppsala basket om stämningen i laget när Upplandsnytt ringde runt.

Men efter gårdagskvällens krismöte tycker styrelsens ordförande Gunnar Preuss alltså inte att det är läge för drastiska åtgärder:

-  När det inte går som man vill för laget är det lätt att hitta ursäkter, istället för att se hur man kan lösa det tillsammans. Kan man inte det är det dags för steg två, men vi är inte där än.

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se