Vänge

Man sköts i benet vid jakt

Vid lunchtid i dag sköts en 67-årig man i benet i samband med jakt nära Almby utanför Vänge och vårdas på nu Akademiska Sjukhuset.

Den första bedömningen av polis på platsen är att det handlar om en ren olyckshändelse.
- Jaktlaget var ute i skogen och då har en av jägarna halkat omkull, tappat sitt vapen och ett skott gick av. Det träffade en kamrat i benet. Nu blir det en uppgift för polisen att utreda om det föreligger dels brister vad gäller bärandet vapnet, och dessutom om det förekommit någon form av oaktsamhet i samband med detta, säger uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Senast en allvarlig olycka skett i samband med jakt i länet var när en då 50-årig jägare sköt en annan jägare till döds i Dannemora-trakterna. Detta var oktober 2005 och jägaren trodde att han sköt mot en älg, istället träffade han en annan man i ryggen. Den 50-åriga mannen dömdes för vållande till annans död till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst och skadestånd till den skjutna jägarens fru och son på 50 000 kronor.

Den 67-åriga man som skottskadades idag i skogarna nära Almby utanför Vänge vårdas nu på Akadmiska sjukhuset och mår enligt Christer Nordström efter omständigheterna väl.
- Vi bedömer det hela som ett olycksfall och sen får utredningen visa om det ska betraktas som en brottslig gärning, säger han.

Mona Wahlund
mona.wahlund@sr.se