Osäker framtid för prisat ungdomsprojekt

Det går trögt för det prisade ungdomsprojektet Neptuns Ark i Enköping. Projektet ska erbjuda ungdomar en meningsfull sysselsättning och därmed hålla dem borta från kriminella gäng.
Ett första framgångsrikt försök gjordes under sommaren 2002. Men nu är det osäkert om projektet kommer att få mer pengar. En av intiativtagarna, närpolisen Tommy Nordenberg, Enköpings närpolisområde är besviken. - Tanken med projektet är att hålla ungdomar borta från kriminella gäng och erbjuda de arbete och utbildning i stället, säger Tommy Nordenberg. Under sommaren 2002 gjordes ett första försök med fem ungdomar och projektet har visat sig vara positivt för de som deltog. De har nu valt att fortsätta gå i skolan i stället för att skolka och begå brott. Men trots de här framgångarna har utvecklingen av projektet varit trög med utvecklingen av projektet. Planen var att Neptuns Ark skulle bli en helårsverksamhet och pengarna skulle främst komma från Socialnämnden och Styrelsen för de frivillga skolformerna. Nästan en miljon kronor om året skulle det att kosta att driva projektet som enligt planerna skulle pågå under tre år. Men nu tror skoldirektör Staffan Viberg att det kan bli problem med finasieringen. Det kommer därför att bli Kommunstyrelsens sak att avgöra vad som ska hända med Neptuns Ark och initiativtagaren till projektet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".