LRF vill ha kommunal avfallsanläggning

Lantbrukarnas riksförbund LRF:s lokalavdelning i Upplands-Ekeby kräver nu att Östhammars kommun ska ordna en anläggning där företagen kan lämna sitt miljöfarliga avfall.
Som det är nu så får företagarna lämna sitt avfall till privata entreprenörer som tar betalt för detta. Margareta Olsson som är ordförande i LRF Upplands-Ekeby menar att det kostar mycket pengar att gå till privata företag. - De tar bara delar av avfallet inte allt och för oss småföretagare blir det en stor kostnad, säger hon Jonas Andersson vid tekniska förvaltningen i Östhammar som inte vill inte ställa upp på en intervju anser att det inte är kommunens ansvar att ta hand om företagens avfall. Han hänvisar till att kommunen inte har något tillstånd för förvaring eller transport av miljöfarligt avfall och tror inte att Östhammar kan få något tillstånd som söks hos länsstyrelsen. Han menar att företagen får söka tillstånd för transport själva. Margareta Olsson håller med om det men säger att det skulle behövas en avfallsplats. - Vi kan ju få ett tillstånd att frakta avfallet, men vi har ingenstans att köra det, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".