Nytt idrottscentrum i Uppsala

Ett nytt stort idrottscentrum i Uppsala kan komma att etableras på Gränby sportfält. En idéskiss som arbetats fram på kommunens fritids- och naturkontor innefattar både ny ishall, ny bandybana och en ny fotbollsplan på konstgräs.
Enligt den idéskiss som kommunens fritids- och naturkontor arbetat fram, är det i Gränby som det nya centret kan komma att ligga. Tjänstemännen som arbetar med planerna vill göra en samlad satsning för att göra sportfältet till ett modernt idrottscentrum. Tanken är att centret skulle innehålla en ishall, en konstfryst bandybana och en ny fotbollsplan av konstgräs, med publikkapacitet på kanske 6000 personer. Dessutom ingår i planerna en golfhall och eventuellt en friidrottshall. Idrottsklubbarna i Uppsala fick i går kväll en första presentation av planerna. Skissen på ett idrottscentrum ingår i en planering för hur hela Gränbyområdet kan utvecklas som rekreations- och naturområde och omfattar också parker, odlingslotter och gång- och cykelvägar. Bo Larsson, en av tjänstemännen bakom idéerna, är övertygad om att mycket i idéskissen kommer att bli verklighet: - Sen får man ju se hur man finansierar det här. Naturligtvis måste kommunen skjuta till ett antal miljoner. Sen kan man samarbeta med näringsliv och liknande, säger han. Tidigast hösten 2004 skulle man kunna börja med etapp ett, de första anläggningarna, tror Bo Larsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".