Ny golfhall planeras på Gränby sportfält

Uppsala kommun har ju börjat förbereda för att göra Gränby sportfält till ett stort idrottscentrum med flera nya idrottsplaner. Och i dag kan Upplandsnytt berätta att en del av satsningen görs helt oberoende av ekonomiskt stöd från kommunen, nämligen bygget av en ny golfhall.
Det är fyra uppsalabor som själva tänker stå för hela investeringen, en av dom Olle Lindahl, ägare till butiken Golfkompaniet: - Vi är fyra stycken som ville ha en bra inomhusanläggning för att träna när man ska åka utomlands på vintern, eller när det är dåligt väder på höst och vår. Kommunen ska inte behöva lägga några pengar på den här anläggningen utan vi försöker få den kommersiellt helt och hållet. Gränby sportfält kan bli Uppsalas nya idrottscentrum, om de idéer blir verklighet som Uppsala kommuns tjänstemän börjat skissa på. Ny ishall, ny bandybana och ny fotbollsplan av konstgräs, allt kan samlas på Gränby sportfält är tanken, och ny golfhall kan det alltså också bli. Förutom Olle Lindahl är det Uppsala kommuns förre näringslivschef Claes-Håkan Sandberg och dom båda Uppsalrevisorerna Gunnar Linge och Göran Eriksson som är beredda att göra en sån satsning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".