SJ backar om tidtabellsändring

SJ backar nu från några av de förändringar som infördes i tågtidtabellen på Uppsalapendeln vid årsskiftet. Från och med den 15 juni kommer ett tåg på vardagskvällar att dras över Märsta istället för över Arlanda, för att pendlarna mellan Märsta och Uppsala ska slippa flera timmars väntetid.
- När vi gjorde tidtabellen gjorde vi bedömningen att vi skulle köra tågen via Arlanda. Men efter att vi införde tidtabellen har vi insett att det drabbat många hårt, och vi har därför beslutat att ändra tillbaka tidtabellen till sommaren, säger Christina Gordon som är chef för Uppsalapendeln. Som vi tidigare berättat drabbades många Märsta-Knivstaresenärer när SJ vid årsskiftet plockade bort 24 avgångar i veckan. Tre och en halv timme blev väntetiden på vardagskvällar för den som ville ta sig från Märsta till Knivsta. Men nu har SJ alltså beslutat sig för att ända tillbaka, så att ett tåg som nu går över Arlanda, istället går över Märsta. Och i augusti kommer ytterligare två avgångar att ändras på samma sätt. Några nya tåg rör det sig alltså inte om, utan Arlandaresenärerna får ett tåg mindre och Märstaresenärerna ett tåg mer. Men Christina Gordon tror inte att det här kommer att drabba Arlandaresenärerna så hårt, eftersom de kan åka med andra tåg än Uppsalapendeln. - De tåg som går norrut mot till exempel Gävle går via Arlanda, så resenärerna kan åka med dem istället, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".