Fängelsedomar efter skott mot husvagn

I dag kom domen mot dom fyra personer som stått åtalade vid Tierps tingsrätt för skottlossning mot en husvagn i Tierpstrakten den 4 januari i år.
De fyra personerna stod också åtalade för en hel rad andra brott och samtliga döms nu till fängelse. Det är tre män och en kvinna som i olika konstellationer hotat varandra med yxa och slagträ och där de hotade sedan hämnats genom att hota tillbaka. Bland annat ingår här händelsen den 4 januari i Onskarby i Tierps kommun där en av de åtalade ska ha skjutit med avsågat hagelgevär mot den husvagn där två andra av de åtalade låg och sov. Mannen har erkänt olaga hot för den händelsen men förnekat mordförsök, och han fälls av Tierps tingsrätt för olaga hot. Mannen, som är hemmahörande i Östervåla, fälls dessutom för ytterligare ett antal brott, rattfylleri, narkotikabrott och vapenbrott bland annat, och döms till fängelse i tre år. En annan av de åtalade döms till ett års fängelse, ytterligare en till nio månaders fängelse och den åtalade kvinnan döms till fängelse i ett år och tre månader för olaga hot, narkotikabrott, rattfylleri, vapenbrott, olovlig körning, stöld och brott mot knivlagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".