Finalstämning på Studenternas IP.
BANDY

Massivt stöd för Uppsala som finalstad

En stor majoritet av bandyns distriktsförbund vill att SM-finalen spelas i Uppsala. Det visar en enkät som Hälsinglands bandyförbund skickat ut till alla distrikt. Per Söderlund i Hälsinglands bandyförbund, som gjort enkäten, är själv en av dem som föredrar Uppsala.

- Uppsala har tillgodosett Svenska bandyförbundets alla krav genom åren och publiksiffrorna ökar i Uppsala varje år, säger Per Söderlund.

I morgon fredag sammanträder bandyförbundets styrelse och det kan komma ett beslut om SM-finalens lokalisering då, och enligt Per Söderslund säger ryktena fortfarande att det finns en majoritet för Göteborg.

Det var därför Hälsinglands bandydistrikt skickade ut en fråga till alla tjugoen distrikten. Nitton av dem svarade, sexton vill ha SM-finalen i Uppsala fram tills dess att det byggts en nationalarena i Stockholm. Ett distrikt är neutralt och två svarade att de vill ha finalen i Göteborg. De här svaren har nu lämnats över till bandyförbundets styrelse.

- SM-finalen i bandy är det finaste vi har och den flyttar man inte bara så här fyrtio mil söderut, det är västkust, det är blåsigt och det är mars, fortsätter Per Söderlund.

Vad hoppas du att resultatet i er enkät ska innebära?

- Jag hoppas att svenska bandyförbundet styrelse i morgon tar sitt förnuft till fånga och inte tar något beslut gällande finalen, och kallar till ett extra årsmöte, så får bandysverige vara med och bestämma.

Vi har sökt Håkan Ramsin, ordförande i bandyförbundetss styrelse för att höra vad han säger om detta, men han har inte gått att nå.

Solweig Nilsson, som håller i bandyfinalen i Uppsala säger så här när hon får höra om distriktens inställning:

- Ja, jag är är jätteglad att vi får så mycket stöd, vi har känt det en längre tid att det är många som stöttar oss.

Tror du att det kan få någon effekt?

- Ja, det hoppas jag. För oss som jobbar med bandyfinalen känns det jättebra att få ett sånt här stöd, säger Solweig Nilsson.

Lisa Helgsson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".