Böhm var beredd avgå

Stefan Böhm var beredd att avgå som chef för Upsala stadsteater som en följd av teaterns underskott på tolv miljoner förra året. Men nu är det klart att han blir kvar ytterligare fyra år.
I höstas upptäckte ledningen för Upsala stadsteater att ekonomin gått överstyr. Till slut visade sig fjiolårets underskott hamna på tolv miljoner. Teaterns ekonomichef har slutat som en följd av underskottet. Stefan Böhm säger till Upplandsnytt att han själv erbjudit sig att avgå, men att han fått enhälligt stöd av teaterns styrelse och personal. Stefan Böhms nuvarande treåriga förordnande går ut i sommar. Men han kommer att fortsätta som teaterchef i Uppsala även efter det. - Jag har erbjudits ett nytt förordnande på fyra år, och jag vill gärna fortsätta. Vi har skrivit på det nya kontraktet, säger Stefan Böhm. Teatern föreslår att underskottet ska betalas tillbaka successivt till kommunen i en avbetalningsplan på tjugo år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".