Edsbyns spelare får chansen att fira SM-guld i Uppsala i fortsättningen också.
Bandy

SM-finalerna kvar i Uppsala

Strax före kl 16 kom beskedet Upplands bandyvänner hoppats på. Uppsala får behålla bandyfinalen 2009. Det beskedet lämnade Svenska Bandyförbundets styrelse.

Det var i slutet på november som en pessimistisk indikation kom på var bandyfinalerna skulle avgöras i framtiden. Konkurrenten Göteborg utpekades då som favorit till att få arrangera finalerna. Svenska bandyförbundet har däremot dragit ut på sitt besked månad för månad. Och när en idag enad styrelse tagit ett beslut så gäller det bara 2009 och inte tre år framåt som det var tänkt. Beslut om var 2010 och 2011 års finaler avgörs dröjer.

Stödet för Uppsala har varit massivt. Enligt en enkätundersökning bland bandydistrikten som Upplandsnytt berättade om igår så ville 16 av 19 distrikt ha kvar finalen i Uppsala.

Vad som till slut fick bandyförbundet att bestämma sig för Uppsala är inte känt än.

Idag är det glada tongångar på Uppsala kommun, där Solveig Nilsson är ansvarig för bandyfinalerna.

- Jag är fantastiskt lycklig! Vi har jobbat som bara den för att få behålla det här. Nu vet vi att får arrangemanget till 2009, sedan får vi jobba på för att få behålla det i fortsättningen också, säger Solveig Nilsson till Upplandsnytt.

Uppsalaborna gläds också åt beslutet.

- Jag tycker det är jättebra. Bandykulturen i Göteborg är inte densamma som i Uppsala. Jag är göteborgare och nyinflyttad här, jag tycker finalen passar bättre här, säger Patrik Pavlus.

- Det är kul för Uppsala att behålla den. Det har alltid varit en grej som hänt här varje år, säger Anders Ljungman.

 

Erik Svensson
erik.svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista