Ekonomi ger bandyklubbar huvudbry

Igår blev det klart att Sirius spelar allsvensk bandy nästa år, detta efter vinst mot Helenelund med 8-6. Men trots att glädjen är stor hos Göran Angesten, ordföranden för Sirius bandy, utlovar han inga fasta löner till spelarna.
Istället ska klubben ha ett system där lönen delas ut efter prestation. Sirius har gjort en lista på sex, sju unga lovande spelare i Sverige som kan bli aktuella att kontakta inför nästa säsong. Men några stora summor tänker klubben inte lägga ut, den ekonomiska saneringen går i första hand, klubben har fortfarande skulder på två miljoner. Den andra Uppsalaklubben Vindhemspojkarna var bara minuter från att gå upp i allsvenskan i stället för Sirius. VP: s ordförande Michael Niklasson räknar inte med vinna över Falun och gå upp i kvalet till allsvenskan. Han säger att man i framtiden kommer leta efter andra klubbar än Sirius att samarbeta med. -Sirius har genom faktiskt handlande visat att man inte klarar av att att samarbeta med någon annan, säger Michael Niklasson till Upplandsnytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".