Uppsalabon Mikael Oscarsson, en av alla kristdemokrater som möts i Uppsala i helgen.
UPPSALA

Landets kristdemokrater möts i Uppsala

Från och med idag har kristdemokraterna sina så kallade kommun- och landstingsdagar i Uppsala. 1100 kristdemokrater från hela landet har kommit för att delta i seminarier och diskutera partiets hjärtefrågor.

Riksdagsledamoten Mikael Oscarsson från Uppsala är glad över att arrangemanget hålls just i Uppsala.

- Jättekul! Just nu så strömmar det in folk, och det är faktiskt första gånger på en massa år som vi har ett riksarrangemang, sade Oscarsson till Upplandsnytt vid lunchtid.

Under fredagen och lördagen hålls en rad seminarier. De flesta deltagare är kvinnor och många är över 50. Trots glada tillrop präglas stämningen av den senaste Synovates mätningen där kristdemokraterna fallit ner till 3,4 % och ligger nu alltså under riksdagsspärren. På ett och ett halvt år, sedan valet 2006 har alltså kristdemokraterna förlorat nästan halva sitt väljarstöd. Men Mikael Oscarsson är inte speciellt orolig.

- Opinionsmätningar kommer och går. En sak är säker vi har anledning att jobba hårt och för oss är en rad frågor som är viktiga just nu. Det gäller miljöfrågorna, arbetslösheten och en fråga som för oss kanske är en hjärtefråga nummer ett; familjen. Och äktenskapet mellan en man och en kvinna, som vi vill bevara, sade riksdagsledamoten Mikael Oscarsson från Uppsala.

Monika Titor
monika.titor@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".