bandy

"Vi ville inte ta oförankrat beslut"

Igår blev det ju klart att Uppsala får behålla SM-bandyfinalerna 2009. Uppsala kommun och bandyvänner i länet gladdes åt det beslutet.

Svenska Bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin förklarar nu beslutet:
- När vi skulle ta beslut om var finalen skulle läggas så var det en ganska kraftig rörelse ute i bandysverige i den här frågan och då tyckte vi att vi inte ville driva igenom ett belsut som inte var ordentligt förnkrat i bandysverige, säger han.

Det var en enad styrelse i Svenska bandyförbundet som igår kunde meddela var bandyfinalerna skulle spelas 2009. Göteborg var den stad som pekats ut som alternativ fram till dess att den nya nationalarenan står klar i Solna 2012, där man planerar att hålla finalerna framöver. Därför blir det ännu en omgång diskussioner i bandysverige om var finalerna ska ligga 2010 och 2011.
- Jag tycker fortfarande att det är intressant att väga Göteborg mot Uppsala, och kankse även någon annan ort, säger Håkan Ramsin.

Mona Wahlund
mona.wahlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista