Dyrare lokaler fast Uppsala kommun skulle spara

Uppsala kommuns kostnader för lokaler kommer troligen att bli högre efter omorganisationen. Trots att tanken var att spara pengar åt kommuninvånarna.
När politikerna i Uppsala beslutade att göra om hela organisationen och ta bort kommundelsnämnderna, var ett viktigt skäl att få ned kostnaderna. Det som inte blir billigare är lokalerna. De blir dyrare. Även om kommunen trägner in tjänstemännen i mindre lokaler är hyran inne i centala uppsala, där de nya kontoren ligger, såpass mycket högre än ute i kommundelarna så det ser ut som att kommunen till och med kommer att få betala mer i lokalkostnader än före omorganisationen. -Det är farhågor vi har haft hela tiden Det är ytterligare ett steg i att vi kanske inte gjort ett bra beslut genom den nya omorganisationen, säger Lars O Ericsson, centerpartiets oppositionskommunalråd. Hur mycket pengar det handlar om är inte klart än, men den hyra kommune betalar i centrum kan vara dubbelt så hög per kvadratmeter som den ute i ytterområdena. De här uppgifterna oroar också finanskommunalrådet Lena Hartwig. På fastighetskonotret hoppas man hitta sätt att få ner kostnaderna mer på sikt, och Lena Hartwig säger att hon vill se kontorets färdiga utredning innan hon tar ställning till om något måste ändras:
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".