Ännu ingen gripen för vägsabotage

Den gångna nattens sabotage mot trafiken på E18 mellan Enköping och Västerås var bara ytterligare ett i en rad av liknande sabotage. Men polisen har mycket lite att gå på i utredningen.
De senaste uppgifterna tyder på att någon i en personbil i farten kastat ut gatsten framför mötande trafik. Ulf Palm är polisens presstalesman. - Det måste vara sjuka personer som gör det här. Det är i högsta grad livsfarligt, säger Ulf Palm som är Västeråspolisens presstalesman. Det var en finsk lastbilschaufför som vid halvettiden i natt anmälde överfallet med gatsten på E 18 en halv mil öster om Västerås. Vid ungefär samma ställe natten till i går hade en bilist kört på ett släp. - Släpet hade ställts där det var enfiligt och bilföraren hann inte upptäcka släpet innan det var försent. Som tur var blev han inte skadad, säger Ulf Palm. Sedan i december har ett tiotal fall rapporterats där skrot och skräp placerats på vägbanan. Polisen arbetar efter teorin att händelserna hör ihop men har ännu ingen misstänkt eller gripen. Just nu förhörs vittnen som har iakttagit en bil som tros ha ett samband med nattens händelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".