Parkeringsböterna i Håbo femdubblades i fjol

Håbo kommun hade en dramatisk ökning av antalet parkeringsböter under det gångna året. Under 2001 skrevs det ut 41 p-böter i kommunen, men under 2002 nästan femdubblades den siffran, till 195!
- Förklaringen är att vi ökat övervakningen kring Bålsta station, säger Arne Andersson som är gatuchef i Håbo kommun. Det skrivs ut fler parkeringsböter i Sverige än någonsin, det visar nya siffror från Bilregistret. Förra året skrevs det ut över 1 miljon parkeringsböter vilket är nästan 100 000 fler än 2001. Men i Uppsala län så minskade istället antalet böter i alla kommuner utom Håbo. Problemet i Håbo är att det är många som är så sent ute när man ska med pendeltåget att man inte hinner leta på en laglig parkeringsplats vid Bålstastation. Kommunen har därför ökat övervakningen vilket har gjort att allt fler fått böter. - Nu ska vi sätta upp skyltar och hänvisa pendlarna till andra parkeringsplatser i närheten, säger Arne Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".