Sju åtalade i knarkhärva

En ny stor narkotikahärva med flera unga personer från Rimbo och Norrtälje har klarats upp av polisen. Den huvudåtalade - en 18-åring - ska ha langat cannabis och ecstasy till de övriga inblandade.
Det var när den särskilda ungdomssektionen inom länskriminalen i Stockholm slog till mot en lägenhet i Norrtälje den 17 januari som härvan började nystas upp. Då greps en 18-årig man som misstänks ha sålt narkotika till sex andra personer som nu också åtalas. De inblandade är i åldrarna 15-20 år. Hemma i lägenheten hade 18-åringen förutom en större mängd narkotika också en elektronisk våg och en så kallad skuldlista där de medåtalade fanns antecknade. Alla har i förhör berättat hur de har köpt knark av 18-åringen. - Han är ung men har redan kommit långt i sitt missbruk och är en ganska avancerad försäljare av narkotika, säger Manne Jönsson vid Stockholmspolisens ungdomssektion. 18-åringen har erkänt att han har hanterat narkotika för eget bruk men förnekar i flera förhör att han har sålt preparaten vidare till andra. Polisen utesluter inte att flera personer har köpt knark av 18-åringen. Flera av de misstänkta är sedan tidigare kända av polisen. Två av de åtalade var även inblandade i den stora ecstasyhärvan i Rånäs hösten 2001.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".