Skutskärs Folkets Hus undviker konkurs

Folkets hus i Skutskär kommer inte att gå i konkurs. Föreningen ångrade sig i sista stund och har nu lagt om budgeten och betalt sin skuld.
Vid årsskiftet begärde Folkets hus-föreningen sig själv i konkurs. Folkets hus ekonomi hade länge varit dålig, och föreningen hade skulder på drygt 150 000 kronor. Processen gick så långt att Tierps tingsrätt utsåg en likvidator - men sen ändrade sig föreningen. De la om budgeten, drog ner på bland annat telefon- och personalkostnaderna och betalade skulden med sitt kommunala bidrag. Styrelsen räknade ut att man skulle klara av att driva verksamheten, med bio och andra kulturevenemang, vidare under året. Dessutom har Fokets hus fått ett bidrag på omkring 15 000 kronor från PRO-medlemmar som tecknat sig som stödmedlemmar. Niklas Göransson i föreningens styrelse säger att man märkt Skutskärsbornas stöd också på andra sätt: - Arrangemangen som vi hade i helgen visade på att väldigt många är intesserade av att ha Huset i kommunen. Så mycket deltagare som vi hade på lördagen och söndagen var det länge sedan jag såg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".