Wahlström avstängd två månader för dopning

Två månaders avstängning för dopning. Det blev domen för Tierps volleybollspelare Andreas Wahlström som tagit den dopningklassade förkylningsmedicinen Tylenol Slu.
- Jag hade trott att det bara skulle bli en månad med tanke på att det inte var så allvarligt. Jag hade ingen behållning av ämnet och det var ett misstag, säger Andreas Wahlström. Det var 28-årige Andreas Wahlströms sambo som hade köpt den dopningsklassade medicinen Tylenol Slu i USA. Wahlström åt tabletterna under två dagar och hade ingen tanke på att den skulle vara förbjuden i idrottssammanhang. - Själva effekten var borta på några timmar och det var inget som jag hade nytta av. Det är ingen som har trott att jag har gjort det här medvetet. Det känns skönt, säger Wahlström. Wahlström blir spelklar igen den 29 mars eftersom avstängningen räknas från den 29 januari. Svenska volleybollförbundets generalsekreterare Bengt Wiksell säger till Upplandsnytt att straffet är lågt och att man har tagit hänsyn till att Wahlström tagit preparatet av misstag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".