Orättvis upphandling kan bromsa E4:an

Det tillfälliga stoppet av upphandlingen av arkeologiska utgrävningar kan få allvarliga konsekvenser. Det kan försena hela projektet med den nya E4:an.
-Blir det så långt stopp att det påverkar årets grävningar blir det bekymmer, säger Ove Ekman, projektledare på Vägverket. Företaget Arkeologikonsult anser att de har blivit utestängda från upphandlingen av dom arkeologiska utgrävningarna i samband med bygget av den nya E4:an genom Uppland. Länsrätten anser i sin dom att det finns nog med grund för att tillfälligt avbryta den nu pågående upphandlingen inför årets utgrävningar. En upphanding som egentligen skulle ha varit klar nu på måndag. Länsrätten säger till Upplandsnytt att målet är prioriterat och att man kommer att försöka lösa det innan slutet av mars för att det inte ska ställa till problem för bygget. Men skulle länsrätten besluta att upphandlingen måste göras om riskeras hela processen bli mycket försenad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".