Uppsala

Reinfeldt vill ha ännu nyare moderater

Förnyelsen måste fortsätta. Det var partiledaren Fredrik Reinfeldts budskap, när moderater från flera län i mellansverige i dag samlades till intern konferens i Uppsala.

- Ett parti som inte är i ständig utveckling kommer att tappa kontakten med hur föränderlig vår värld och vårt Sverige är.

Statsministern tryckte i sitt tal på att de ”nya moderaterna” måste fortsätta att förnyas, och de kritiska synpunkterna kan inte riktas ENBART mot de politiska motståndarpartierna.

- Också självkritiken, att vi hela tiden erkänner att vi behöver utvecklas, vi har mer att lära och det finns fortfarande frågor där vi behöver fördjupa oss.

Och målet för Reinfeldt, moderaterna och alliansen är förstås att stå som vinnare även i valet 2010...

- Det är på valdagen 2010, då vi efter fortsatt förnyelse och inom ramen för den allians vi har utvecklat, också ska stå redo att vinna nästa val, sa Reinfeldt och fick applåder av sina partikamrater.


Håkan Rehn
hakan.rehn@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".