Många barn riskerar att bli överviktiga

25 procent av barnen i Norrtälje riskerar att bli överviktiga och 3 procent är redan feta. Det visar en undersökning som sjuksköterskan Margareta Kriisa gjort.
Hon har därför tagit initiativ till ett projekt för överviktiga barn, där de ska lära sig att äta bättre och röra på sig mer. Tanken med projektet är att de 30 utvalda barnen ska aktiveras fysikt och få lära sig att äta rätt. Även föräldrarna utbildas i hur man lagar och serverar bra mat. Barnen träffas två gånger och projektet som Margareta Kriisa ska pågå i åtminstone två år. - Vi har sett att antalet överviktiga barn och ungdomar har ökat markant under de senaste åren och vi ville göra något åt det. Skolsköterskorna vände sig till de barn de har kontakt med och kollade hur motiverade det var och vi fick ihop 15 tjejer och 15 killar som nu är med i projektet, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".