Långsam dörreparation höll gamla inne

Under två veckor har gamla människor på ett äldreboende i Eriksberg i Uppsala haft stora problem att ta sig in och ut genom porten. Orsaken var en elektrisk dörröppnare som var trasig.
- Jag kunde inte öppna dörren själv. Jag fick vänta på att någon annan vänlig människa kom förbi och hjälpte mig men ibland tog det tid, säger Kajsa Ramtoft som är 80 år. I nästan två veckor fick hon och andra gamla på Gnejsvägen vänta på att Servicebostäder lagade den trasiga dörröppnaren. Motorn hade gått sönder och eftersom det inte fanns någon i reserv var man tvungen att beställa en ny - från Tyskland. Först i går fungerade porten som den skulle. - Det är lite för länge. Det bor så pass många här som är beroende av hjälpmedel, säger Kajsa Ramtoft. Christer Zackeusson är vd på Servicebostäder som är ett dotterbolag till Uppsalahem. Han vill inte ställa upp på en bandad intervju. Men säger till Upplandsnytt att någon större skada inte har skett men att han nu ska se över rutinerna för att något liknande inte ska hända igen. De gamla är glada att de kan gå ut och promenera som de vill igen men tycker att företaget har skött sig dåligt. - Det är nonchalant att inte ha en depå av sådana här elgrejor. De har mängder med fastigheter med liknande dörrar. Om de går sönder kan man undra om samma procedur måste upprepa sig, säger Kajsa Ramtoft.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".