Härvesta

Boende kritisk till vägräcken

Vägräcken är enligt Vägverket ett säkert sätt att minska olyckorna i trafiken. Men utmed väg 55, där en bil i tisdags kunde köra en lång sträcka på fel sida om räcket, finns det kritiker.

En misstänkt berusad bilförare körde i tisdags en lång sträcka på fel sida mitträcket på väg 55 för att till slut krocka med en buss.

Rolf Johansson, bor i Härvesta alldeles intill den plats på väg 55 där bilolyckan inträffade i tisdags. Och han har varit emot mitträcken från början:


- Vi lever i en jordbruksbygd, med många lantbruksfordon som måste köra på den här vägen, kortare och längre sträckor.

Vad ville ni en gång?
- Vi var mycket reservarde mot mitträcken, dels var det en bred nybyggd väg. I första hand sa vi, låt pengarna gå till andra vägar, då  tänkte vi på Enköping-Västerås som är så olycksdrabbad.

Ni har inte haft någon allvarlig olycka här sen mitträckena kom?

- Det hade vi inte före heller. Vägen gjordes ju om så det blev mycket rakare och finare. Men jag vill säga att trafiken har inte blivit lugnare sen vi fick räcken, utan nu tror jag många tänker: ”vi inte få något möte, så nu kan vi gasa på lite till”, tror Rolf Johansson, lantbrukare i Härvesta.

upplandsnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista