UPPSALA

Byten i fokus i Fyrishov

När Storvreta tog emot Jönköping i superligan i innebandy hemma i Fyrishov var det två byten som hamnade i fokus. Hannes Öhman bytte klubba och gjorde därefter tre mål i  segern som skrevs till 8-1 och Jönköping tvingades slänga in en utespelare i mål sedan bägge målvakterna blivit skadade.

16 minuter in i den andra perioden höll inte längre knät på gästernas målvakt Anton Lindkvist. Då Zeid Momén (tidigare i Storvreta) sedan tidigare fanns på skadelistan, fanns inget annat alternativ än att kasta in en utespelare - unge försvararen Adam Brobakken.

Då stod det redan 5-1 till hemmalaget och någon skugga ska inte falla över Brobakken, som fick applåder till och med av uppsalapubliken.

Annars var det en intensiv match med mycket kamp och framförallt bra Storvretaspel. Målvakten Mikael Karlsson briljerade, Joel Kanebjörk och Gabriel Oredsson gjorde två mål var och Mika Kohonen stod som vanligt för granna framspelningar. Och när tremålskytten Hannes Öhman bytte klubba såg han även till att förvalta kedjekamratens mackor.

- Det är mycket psykologi i idrott. Det kan vara bra att göra en liten förändring så man inte behöver tänka för mycket, analyserar Öhman.


Per-Henrik Johansson
sporten.uppland@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".