BANDY

Sirius förlorade knappt

Sirius stod upp mycket bra mot SM-guldtippade Västerås SK i bandyns elitserie igår kväll. Men det räckte inte till seger utan VSK vann på hemmaplan med 4-3. Andreas Eskhult i Sirius berättade om flera lägen att ge Sirius en viktig seger.

- Det såg länge ut som matchen skulle sluta 2-2. Jag tycker de fick en billig straff, men de är tunga, de hade lika gärna kunnat göra mål på någon annan chans, säger Andreas Eskhult.

När det var tretton minuter kvar så får Västerås straff, skottet tog i ribban och Johan Geibert satte straffreturen som betydde 3-2. VSK gjorde sedan 4-2, Sirius Lars Fall reducerade i slutet till 4-3.

- Vi hade några lägen, men vi sköt i försvaret när vi hade läge, säger Andreas Eskhult.

Uppsalalaget kämpar för att hänga kvar i Elitserien. Just nu är marginalen fyra poäng upp för att nå kvalplats, men det är bara fyra matcher kvar att spela.

Matchfakta:
Västerås-Sirius 4-3 (1-2)

Västerås: Michael Carlsson, Klas Nordström, Johan Geibert, Ted Andersson. Sirius: Viktor Broberg, Andreas Werner, Lars Fall.

Publik: 825.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".