Beslut om budget i Uppsala skjuts inte upp

Uppsala kommun borde vänta till i höst med att fatta beslut om budget eftersom det är alldeles för rörigt nu efter omorganisationen. Det anser kommunens revisorer. Kommunalrådet Lena Hartwig tror däremot att en budget kan läggas under våren som vanligt.
Redan om drygt tre månader är det tänkt att Uppsala kommuns politiker ska fatta beslut om budgeten för nästa år. Orsaken till att fullmäktige de senaste åren beslutat om budgeten så tidigt är att man vill ge de olika förvaltningarna god tid på sig att tänka ut hur de ska anpassa sin verksamhet till hur mycket pengar de får. Men i år anser kommunens revisorer att den stora omorganisationen gör det svårt för de nya nämnderna att att göra en bra budget redan i maj. -Vi har en planering som ligger fast och det har vi ingen anledning att ändra på, säger Lena Hartwig (s) kommunalråd i Uppsala som inte vill skjuta upp beslutet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".