Dagen till stöd för brottsoffren

Brottsofferjouren i Uppsala ger stöd och hjälp till flera hundra brottsdrabbade människor varje år. Idag är det Internationella Brottsofferdagen, något som uppmärksammas med manifestationer på många håll runt om i världen.
-Vi vill visa på brottsoffrens situation och visa att vi finns. Jag tror att det är många människro som blivit utsatta eller känner någon som har blivit utsatt för något brott och då är det bra att veta att man kan få stöd från brottsofferjouren, säger Helena Svensson som är en av stödpersonerna vid brottsofferjouren i Uppsala. Idag står hon i Svavagallerian för att upplysa folk om att jouren finns och kan stötta folk eller anhöriga till de som utsatts för brott. Även i Håbo pågår en manifestation udner dagen för den Internationella brottsofferdagen. Där diskuteras våld mot kvinnor och flickor i patriarkala kulturer, men med perspektivet på vardagliga händelser och problem som alla kan stöta på.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".