Planer på stadsmission i Uppsala

Diakonistiftelsen kommer under våren besluta om de ska starta en stadsmission där hemlösa kan få stöd och mat i Uppsala. Behovet finns säger Sören Ekström från stiftelsen.
-Vi ser att det finns många människor som är utsatta, allt från uteliggare till folk som är ensamma, till människor som är ensamma, säger Sören Ekström, ordförande i Diakonistiftelsens styrelse. Stadsmissioner finns bland annat i Stockholm, Göteborg, Linköping och Kalmar och de drivs av kyrkliga sammanslutningar. -Vi tror att det är viktigt att de idéburna rörelserna kompletterar kommunens aktiviteter, säger Ekström. Under våren ska diakonistiftelsen diskutera med olika kyrkor och kommunen för att se vilka behov som finns och hur man skulle kunna arbeta. Ett förslag är att driften skulle betalas av diakonistiftelsen, privata bidragsgivare och kommunen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".