Lyckat integrationsprojekt i Uppsala

Uppsala kommun är ett föredöme när det gäller utveckling av integrationsarbete. Det tycker Integrationsverket. Projektet Introsam har hittat nya samarbetsformer mellan myndigheter som invandrare möter när de ska ta sig ut på arbetsmarknaden.
-Det här sättet är något som vi önskar att alla kommuner hade, man har samsyn och jobbar för individens bästa, säger Seija Ketola från Integrationsverket. För första gången har man lyckats samla kontaktpersoner från flera av de myndigheter som nyanlända invandrare kommer i kontakt med. Då blir introduktionen till den svenska arbetsmarknaden mycket effektivare. -Mitt arbete som jag normalt skulle lägga ner på en person jag träffar kanske tar fyra-sju timmar. Det löser jag på en timme här, säger Kikki Tiestö, projetkledare för Introsam. Projektet pågår fram till hösten. Vad som händer sedan är oklart. -Hoppas våra politiker kan rida ut det här så att vi kan fortsätta jobba på det här viset, fortsätter Kikki Tiestö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".