Osäker framtid för prisat projekt

De ansvariga bakom projektet Introsam, som ska hjälpa invandrare att introduceras till den svenska arbetsmarknaden, är oroliga för att projektet kommer att att försvinna till hösten.
Som Upplandsnytt har berättat tidigare ser Integrationsverket projektet som ett föredöme i landet, men till hösten är pengarna slut. Det oroar Seija Ketola på Integrationsverket. - Jag hoppas att det här blir bestående så att man verkligen ser resultatet, säger Seija Ketola. Nu hoppas Integrationsverket att projeketet "Introsam" blir en permanent del av integrationsarbetet i Uppsala. Projeket har uppmärksammats för att det har lyckats skapa ett helt nytt samarbete mellan olika myndigheter. På så sätt ska hjälpa invandrare att komma ut på arbetsmarknaden så snabbt som möjligt. Men nu är det många som är oroliga för samarbetets framtid. -Alltid när man jobbar med den här typen av projekt är risken stor att det jobbas intensivt med ett projekt bara för att det ska lösas just nu, säger en av "Introsams" projektledare, Kikki Tiestö. Stavros Giangozoglu är kommunalråd i Uppsala och ansvarig för integrationsfrågor och han kan ännu inte säga vad som kommer att hända med projeket. - Visar det sig att projektet har nått sina mål blir det ju en permanent lösning, men det får utvärderingen visa.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".