Musikens hus-försening oroar inte kommunalråd

Den senaste förseningen i Uppsalas Musikens husprojekt är inte något större problem, utan det viktigaste är att huset blir bra till slut, det säger kommunalrådet Britt Löfgren.
Projektet har återigen försenats, och det är nu tveksamt om man kan inviga konsert- och kongressanläggningen när det var tänkt. - Det är tråkigt att vi måste skjuta fram det. Det viktigaste är dock att vi lägger en bra grund så att vi får en bra anläggning, säger hon. Det slutliga beslutet om Uppsala ska ha en konsert- och kongressanläggning vid Vaksala torg har alltså försenats igen. I höstas trodde politikerna att beslutet skulle fattas i fullmäktige under mitten av hösten i år, men nu blir det inte förrän i slutet av februari nästa år. Orsaken är dels att de mer tveksamma partierna sköt upp frågan i fullmäktige i höstas, dels att planeringsgruppen nu kommit på att själva planeringen av exakt hur huset ska se ut och byggas nog tar längre tid än man tidigare trott. Ola Carlsson i föreningen Musikens hus vänner menar att det här är tecken på att kommunen inte har kontroll över projektet. - När man är professionell vet man att tidsplaner har lagts med vissa förkjutningar och inte som nu att det gång efter gång blir sådana här förseningar, säger han. Men det tycker förstås inte kommunalrådet, Britt Löfgren, som har ansvar för kulturfrågor. Hon menar att kommunen sköter det här bra, även om det nu försenas igen. - Jag tycker att arbetet hittills varit bra, men ibland hinner man inte få fram de uppgifter man önskar, säger hon. Kontakta reportern: Lisa Helgesson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".