Leif Boork blev inte långvarig i Almtuna Foto: Fredrik Sandberg /Scanpix
HOCKEY

Boork lämnar Almtuna

Leif Boork kommer inte att fortsätta som tränare för Almtuna, det blev klart på måndagen. Hans sista match blir den femte mars. Beslutet kom efter en lång tids diskussioner om nästa säsong där klubben inte har kunnat lova den verksamhetsplan och budget som han skissat:

- Jag ville att vi skulle satsa några fler miljoner på a-laget och ha en verksamhetsplan där vi kunde jobba utifrån en lite större budget än vad vi har haft i år, så man får möjlighet och resurser att agera på en lite högre nivå än vad haft möjighet att göra idag, säger Leif Boork:

- Jag tror att om man ser till omvärlden i hockeyallsvenskan så är det tvunget om man ska försöka ha några garantier att vara bland de sju bästa, fortsätter han. 

Efter bara några månader med Almtuna har Leif Boork bestämt sig att det inte blir mer. För andra gången. Första gången det begav sig var han då också bara tränare i några månader innan det blev slut. Under senare tid har Boork och ledningen fört diskussioner om satsningar, där Boork ställt vissa krav för att stanna kvar i klubben. Men styrelsen med ordföranden Janne Karlsson, har inte sett någon ekonomiska möjlighet att gå honom till mötes.
- Det är inte kul, det är inte vad man vill och har tänkt. Men det finns en verklighet, vi har räkningar vi måste betala och begränsat med pengar och då blir det så här, säger Janne Karlsson, ordförande i Almtuna IS.

Robert Kimby är center i laget och han tycker det är tråkigt att förlora en erfaren tränare som varit med i högre divisioner.
- Det är tråkigt, han är en bra tränare, och han ser lätt vad en spelare behöver träna på, och det är bra att få feedback på vad man behöver bli bättre på.

Och nu börjar letandet efter en ny tränare:

- Vi har lite namn på gång, vi jobbar på med dem så får vi se vad vi hittar för lösning, säger Janne Karlsson.

Maria Jansson
maria.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista