Ideell förening ska rädda Neptuns Ark

Ungdomsprojektet Neptuns Ark i Enköping, som vi tidigare berättat om i Upplandsnytt, kommer inte att få några projektpengar från kommunen för årets verksamhet.
Men för att man ska kunna fortsätta att erbjuda ungdomar på glid något meningsfullt att göra i sommar, så planerar man att istället starta en ideell förening. - Det här är barn det är frågan och då finns det möjlighet att få dem på bättre tankar så att de inte blir kvalificerade brottslingar, säger närpolis Tommy Nordenberg är en av initiativtagarna. Det var ju förra sommaren som projektet Neptuns Ark startade i Enköping för att hjälpa ungdomar mellan 12 och 16 år att komma bort från gäng och brottslighet och istället jobba på en båt och bland annat städa längs Enköpingsån och ute på öarna. Men nu får projeketet alltså inte några mer pengar från varken Socialnämnden eller styrelsen för de frivilliga skolformerna. Men initativtagarna ger inte upp sitt projekt och man planerar istället att starta en ideel förening och söka bidrag från olika sponsorer och stiftelser och fonder. - Jag är optimist och hoppas att kommunen engagerar sig i projektet igen om det går bra i sommar, säger Tommy Nordenberg. Kontakta reportern: Linda Zinderland
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".