Österbybruk

Majoritet positiv till flytten av Knutmasso

Flytten av Knutmassofirandet i Österbybruk från 13 januari till att alltid ligga på lördagen efter föll väl ut. Det tycker arrangören som nu utvärderat flytten. Mikael Gustavsson, ordförande i Knutmassoföreningen i Österbybruk.

- Vi hade möte för att kolla synpukter och se vad folk ville, det är viktigt att folk får säga sitt. Knut är ju för alla i bruket och alla ska känna sig delaktiga.

Det var övervägande positivt att ni bytte dag?
- Ja, det var en fruktansvärt stark majoritet för att vi skulle fortsätta köra på lördagar, det talar sitt tydliga språk.

Varför bestämde ni er för att byta dag?
- Traditionen är man ska bygga och göra fina masker, och enda sättet är att byta dag. Folk har långt att pendla till jobbet, och ingen har råd att ta semester dan efter. Så det är anledningen till att flytta till lördagen. Att man ska kunna gå ut med hela familjen och titta på alla fantastiska byggen vi har i Österbybruk, säger Mikael Gustavsson i Knutmassoföreningen.

Märta Hulth
marta.hulth@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".