UPPSALA

Försvunna kvinnans systrar hoppas få klarhet

Efter att polisen igår anhöll maken till den 26-åriga försvunna kvinnan från Uppsala, som varit försvunnen sedan nyår, så är kvinnans systrar lättade. Familjen har engagerat sig mycket i sökandet och har länge trott att kvinnan inte försvunnit frivilligt.

En av systrarna säger att hon hoppas att polisens utredning snart ska ge svar på vad som hänt deras syster:

- Vi hoppas att polisen reder ut det här. Död eller levande, vi vill bara veta var hon är.

Nästan två månader efter kvinnans försvinnande så anhölls alltså igår hennes make, en 36-årig man, misstänkt för hustruns försvinnande. Nu har polisen några dagar på sig att få svar på obesvarade frågor i utredningen innan åklagaren måste ta beslut om mannen ska begäras häktad eller inte. Polisens presstalesman Christer Nordström säger till Upplandsnytt att polisen i nuläget inte aktivt söker efter kvinnan eftersom det inte finns någonting som pekar på var hon kan befinna sig. Hon har inte gjort några pengauttag någonstans och hon har inte använt mobiltelefonen. Upplandsnytt har också varit i kontakt med utredaren Sven Knutsson och med åklagaren Anne Sjöblom, men de vill inte säga någonting om utredningen i nuläget.

- Det finns två alternativ, negativt eller positivt. Vi tänker att hon inte kan må bra. Om hon hade mått bra hade hon ju kommit hem, säger kvinnans storasyster.

- Bara två alternativ, död eller gömd. Vi har alltid hoppet kvar om att hon lever. Det är därför vi ännu står på benen, vi är starka samtidigt som vi gråter, säger en annan syster.

Reporter alexander.gagliano@sr.se