uppsala

Maken misstänks för mord

Den 36-årige man från Uppsala, som tidigare misstänktes för människorov, tros nu istället ha mördat sin hustru. Dessutom misstänks nu dessutom ytterligare en man vara inblandad. Kvinnan har varit borta i två månader.

Sent på fredagseftermiddagen skärptes misstankarna mot den anhållne 36-åringen. Han anhölls tidigare i veckan misstänkt för människorov, men efter ytterligare arbete tror nu polisen att 36-åringen har mördat den 26-åriga kvinnan och att han dessutom har haft hjälp av en 22-årig man. 22-åringen misstänks för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden alternativt medhjälp till människorov. 22-åringen anhölls idag.

Polisen har ännu inte hittat någon kropp, men anser ändå att misstankarna har stärkts mot den 36-åringe maken. Polisen är mer och mer övertygad om att kvinnan är bragd om livet.

Häktningsförhandlingar mot den nu mordmisstänkte 36-åringen kommer troligen hållas imorgon lördag.

Den 26-åriga kvinnan anmäldes försvunnen av maken i området Gränby i Uppsala. Enligt maken skulle hon på nyårsdagen hälsa på en väninna och lämnade sin nio månader gamla dotter hos maken. Kvinnan har sen dess inte synts till och är spårlöst försvunnen.

Erik Svensson
erik.svensson@sr.se