Nytt grepp räddar brandkåren i Rimbo

Det råder brist på både brandmän och vårdpersonal inom äldreomsorgen i Rimbo. Men före sommaren ska problemet vara ur världen. Lösningen är minst sagt unik, sex personer ska i skiftgång växla mellan vårdjobbet och jobbet på brandstationen.
Torbjörn Strandberg, samordnare inom räddningstjänsten i Norrtälje ser positivt på framtiden. - Totalt handlar det om sex nya tjänster, där de anställda arbetar i veckovisa skift inom räddningstjänsten och på Birgittagården. Ett liknande lyckat samarbete mellan räddningstjänsten och omsorgsförvaltningen pågår just nu i Sveg i Härjedalen. I Rimbo sjösattes projektet för ungefär ett år sen, men problem med bland annat schemaläggning har gjort att arbetet dragit ut på tiden. Men nu ska allt vara klart och projektet beräknas vara igång före sommaren. Kontakta reportern: Ola Björnör
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".