Distansutbildning får poliser till norduppland

En distansutbildnig för poliser ska startas i Östhammar. Tanken är att rekrytera yngre förmågor från trakten, ge dom utbildning på plats och sedan ska jobba som poliser på orten.
Tanken med utbildningen är att få poliser till glesbygden säger Ingemar Bergman som är prefekt på polishögskolan. Efter ett lyckat pilotprojekt i Värmland dras den här utbildningen igång på allvar i januari nästa år. Utbidningen kommer att genomföras på sex orter i lika många. Utbildningen sker på distans med hjälp av Internet och videokonferenser. Var åttonde eller nionde vecka åker studenterna till polishögskolan för examination. Att man valt att lägga utbildningen i just Östhammar i Uppsala län, beror helt enkelt på att det är svårast att rekrytera poliser dit. Men länspolismästare Göran Lindberg tror inte att det kommer att bli något problem att fylla dom tio utbildningsplatserna. Det sa länspolismästare Göran Lindberg. Kontakta reportern: Erik Möller
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".