Rektorn protesterar mot bygge vid Bälinge skola

Stoppa bygget av värmepannan! Det kräver rektorn för Bälinge skola utanför Uppsala. För en vecka sedan inledde Vattenfall bygget mitt över en väg på skolområdet utan att skolledningen informerats. Dessutom förfular värmepannan skolan, säger rektorn Tommy Forsberg.
Utan att skolledningen informerades började Vattenfall byta skolans gamla oljepanna till en ny miljövänlig pelletspanna. Men att bygget skulle innebära stora ingrepp i hela skolområdets utseende. Det berättade ingen. Rektorn Tommy Forsberg blev mycket förvånad när grävskopor plötsligt dök upp för en vecka sen och började gräva mitt i vägen inne på skolområdet. Där ska ett pelletsförrådet ligga, och skorstenen på värmeanläggningen intill blir 18 meter hög. -Säkert fruktansvärt ful, vi har inga höga byggnader här, säger Tommy Forsberg. Han kräver nu att bygget stoppas och att alternativa placeringar diskuteras. -Vi har informerat fastighetsägaren och det är deras ansvar att berätta för hyresgästerna, säger Gerold Lange, vd Vattenfall. Fastighetsägaren är Uppsala kommuns fastighetskontor. -Vattenfall är byggherre i det här, jag tycker att de borde ha informationsansvar, säger Johnny Andersson, avdelningschef vid kontoret. Kontakta reportern: Mårten Nilsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".