Toppförare kommer till isracing

Stjärnduon i isracing - Posa Serenius och Stefan Svensson har ändrat sig och kommer nu att ställa upp i SM- finalen i isracing i Uppsala. Beskedet kom igår eftermiddag.
Stjärnduon hoppade av SM för nån vecka sedan i protest mot tävlingens nya utformning där utländska deltagare tar platser från svenska förare. - Många säger att det inte blir någon riktig tävling om inte Bosse och Stefan är med. Så nu blir det ju en bättre tävling, säger Agnar Stenlund, en av SM:s tävlingsledare. Sen de två stjärnförarna meddelat att de inte tänkte ställa upp i SM har Agnar Stenlund fört flera diskurssioner med de och han säger att de nu ändrat sig på villkor att tävlingen nästa år körs under två dagar. De svenska förarna kör på fredagen och de bästa går vidare till en internationell tävling på lördagen. - Det känns skönt att det är löst. Alla människor har frågat varför de inte kommer. De har frågat om de är för fega och massa underliga frågor som det har varit svårt att svara på, säger Agnar Stenlund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".