Kritik mot Göran Lindbergs extraknäck

Göran Lindberg tjänar runt 250 000 kronor extra, förutom sin lön som länspolismästare, på att föreläsa. -Det allmänna klagomålet är att han inte finns och inte syns, och nu gör han saker vid sidan av, säger Gunnar Elrud, ordförande i polisförbundet, Uppsala.
Länspolismästaren föreläser ett tjugotal gånger per år om jämställdhet och ledarskap, en privat verksamhet som han tjänar runt en kvarts en miljon på. -I mina öron låter det rätt mycket för ett chefsuppdrag som i sig bör ta en heltid, tycker Börje Wennberg, socialdemokrat i polisstyrelsen. Enligt en förmedlingsbyrå som marknadsför hans tjänster har han bland annat haft Pharmacia, ABB och Ericsson som uppdragsgivare. Länspolimästarens extraknäck har godkänts av rikspolisstyrelsen, men bland länets poliser finns ändå ett missnöje efterxom många tycker att han redan är borta mycket från verksamheten. -Jag har gjort en avvägning att det här är möjligt att göra, och en roll för mig är naturligtvis att föra ut vad polisen tycker är viktigt, och det här är en del av det, säger Göran Lindberg själv. Kontakta reportern: Lisa Helgesson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".