För få parkeringar vid Enavallen

Det råder brist på parkeringsplatser runt Enavallen inför Enköpings hemmamatcher i fotbollsallsvenskan. Enköpings kommun räknar med att Enköpingsborna går eller cyklar till matcherna.
Kommunen har lyckats få ihop cirka tusen platser inom en kilometers avstånd från Enavallen. Det är parkeringsplatser på gatorna nere i hamnområdet och på grusplaner. Förutsatt att Enköpingsborna hellre går och cyklar än tar bilen till stadion ska parkeringsplatserna räcka vid de flesta matcher. Fast i samband med matcherna mot stockholmslagen, då man väntar storpublik, kan det bli problem. Enköpings idrottschef Stefan Brandberg tror att de flesta stockholmssupportarna kommer att ta tåg eller buss, men trots det behövs ändå fler parkeringsplatser. - Med tanke på att arenan vid de tillfällena ska kunna ta emot niotusen personer så kanske det skulle behövas runt fyra-, femhundra platser till, säger han. Enligt Stefan Brandberg letar kommunen nu efter nya platser som kan fungera som parkeringar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".