Domen om indraget taxileg överklagas

Nu överklagar Taxi Enköping länsrättens beslut att dra in taxilegitimationen för en förare. Fallet ansågs vara så allvarligt att mannen dessutom inte kan arbeta som chaufför i tre år framåt. Han anses för olämplig.
-Man kör sönder en människas möjligheter att försörja sig. Jämför med andra förseelser så blir det nästintill groteskt det här, säger Biör Flygt, juridiskt ombud för Taxi Enköping som tycker att straffet är för hårt. Taxilegitimationen drogs in eftersom föraren jobbat för länge i sträck utan raster. Mannen hade dessutom inte fyllt i körjournalen på ett riktigt sätt. Vid ett tillfälle hade mannen enligt journalen arbetat 32 timmar i sträck. -Den det berör har först fått böta, sen mist sitt företag och som en tredje påföljd så äventyras hans möjligheter att försörja sig, säger Biör Flygt. Det stämmer inte att man ska få tre straff tycker vi. Kontakta reportern: Ola Björnör
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".