Hyresvärd på Blidö åtalas för mordförsök

Den hyresvärd på Blidö som i januari slog en hyresgäst i huvudet flera gånger, med vad som tros vara ett järnrör, har nu åtalats för mordförsök vid Norrtälje tingsrätt.
Hyresvärden som är 60 år och hyresgästen - en man i 65-årsåldern - hade varit i bråk med varandra tidigare. Men den här tisdagkvällen i början av året, den 14 januari, så kulminerade den långvariga osämjan. I fastigheten på Blidö slog hyresvärden sin hyresgäst så allvarligt i huvudet med ett föremål som antas vara ett järnrör, att hyresgästen fortfarande i dag vårdas på Karolinska sjukhuset med svåra hjärnskador. Från början var misstanken att det handlade om försök till dråp. Hyresvärden berättade att han handlat i självförsvar och att hyresgästen attackerat honom med en yxa. Men den fortsatta utredningen har fått åklagaren Björn Frithiof att åtala mannen för försök till mord. Enligt åklagaren har flera slag med järnrör eller annat trubbigt föremål utdelats mot hyresgästens huvud så att blödningar i hjärnan och skallfraktur uppstått. Åklagaren kommer vid rättegången på torsdag i nästa vecka att visa upp fotografier på hyresvärden som är tagna strax efter händelsen för att styrka att han då inte uppvisar några motvärnsskador av yxa eller annat föremål. Vid rättegången kommer åklagaren också att visa en 50 minuter lång film med en rekonstruktion av händelseförloppet i fastigheten den kvällen. 60-åringen sitter häktad i väntan på rättegången.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".