Fyra anhållna för dödsmisshandel

Sammanlagt fyra män har anhållits för dödsmisshandeln av en 22-årig uppsalabo i Sala i natt. Männen är sedan tidigare kända av polisen.
Det var vid ettitden i natt som den den 22-årige mannen misshandlades till döds i centrala Sala. Enligt uppgift hoppade gärningsmännen på mannens bröstkorg och sparkade honom våldsamt, bland annat i huvudet. 22-åringen fördes i ambulans till Akademiska sjukhuset och där dödförklarades han senare under natten. Tre misstänkta greps strax efter misshandeln. De är 18, 22 respektive 23 år gamla och kommer från Sala. En fjärde man, 18 år gammal, greps under lördagen. Enligt polisen känner de gripna varandra och de är också kända av polisen sedan tidigare. Männen har anhållits på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel och vållande till annans död, alternativt dråp. Polisen vet i nuläget inte vad motivet till misshandlen var eller om offret och de tre misstänkta kände varandra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".