ishockey

Rönnqvist tar över efter Boork

Efter en turbulent säsong med tre olika tränare och ett sportsligt misslyckande med missad playoffplats så presenterade i dag Almtuna sina planer för kommande säsong i hockeyallsvenskan. Både sportchefen och tränaren är nya. Sportchef blir Martin Öhrstedt och tränare blir Jonas Rönnqvist.

I dag presenterade också Almtuna backen Jonathan Sjölund som nyförvärv på spelarsidan. Sjölund kommer ursprungligen från Knivsta och har tidigare spelat i bland annat AIK och Malmö.

Jonas Rönnqvist ersätter närmast Leif Boork som tränare. Tidigare under säsongen som gick var Robert Nordmark tränare, men han fick sparken.

- Jag tycker det här verkar vara ett spännande och intressant uppdrag. Jag ska sätta mina idéer till verket och försöka det absolut bästa för att det här laget ska bli ett vinnande hockeylag. Det kommer krävas mycket men det är en del i utmaningen, säger Jonas Rönnqvist.

Rönnqvist har fram tills för några år sedan spelat i både NHL och landslaget. Som tränare har han hittills erfarenhet från Piteå i division 1.

- Den stora målsättningen för Almtuna är att klubben ska etablera sig som ett stabilt allsvenskt lag, säger nye tränaren Jonas Rönnqvist till Upplandsnytt.

Stefan Zouagui
stefan.zouagui@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista