Enköping

Avveckling bekymrar inte kommunen

Enköpings kommun påverkas inte negativt av att Nordic battle group, vid regementet i Enköping, kan komma att avvecklas i förtid. I gårdagens sändningar berättade vi om att 160, 170 soldater i Nordic battle-styrkan i Enköping kan komma att sägas upp vid halvårsskiftet. Men Åke Hedén, centerpartistiskt kommunalråd i Enköpings kommun tycker inte att läget är bekymmersamt.

- Hela det här med Nordic battle group, det har ju varit tänkt att vara ett tidsbegränsat engagemang. Och vad jag förstår så handlar det om att sluta några månader tidigare än vad det var tänkt från början. Av dem som är kontraktsanställda och reservofficerare, är en väldigt liten del Enköpingsbor, det är ju folk som kommer från hela landet. Och det är ju klart, för enskilda individer är det ju bekymmersamt när planerna ändras, men sätter du kommunens perspektiv så blir vi inte så bekymrade, säger Åke Hedén, centerpartistiskt kommunalråd i Enköpings kommun.

Monika Titor
monika.titor@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".