Jerry Williams 1968, med på Skogsvallen när det begav sig.
Östervåla

Nya tider för gammal folkpark

Folkparken Skogsvallen i Östervåla ska rustas upp. Folkparken hade sin storhetstid på 50-, 60- och 70-talet när en mängd både svenska och utländska stjärnor uppträdde. Nu satsar man på nytt inför 75-års jubileet. Hans Forsberg är initiativtagare:

- Här har det dansats under årets lopp. Här har många funnit varandra och haft det härligt, berättar Hans Forsberg som är initiativtagare till upprustningen.

Men nu ser det lite nedgånget ut, plattorna i taket är sjabbiga..?
- Ja, vi hoppas ju att till vårt lilla jubileum 2010, då Skogsvallen firar 75 år, kunna fräscha till, och börja med dansbanan. För att kunna nyttja Skogsvallen lite mer än vad vi gjort under 2000-talet.

Tänker ni i termer av folkpark igen?
- Nej, vi gör inte det. Det kommer nog aldrig att bli som det har varit, utan vi vill ha en folkpark som ganska fräsch och ska kunna utnyttjas till massa andra aktiviteter, till exempel för företag, föreningar och även för kyrkor, säger Hans Forsberg.

Men redan i sommar händer det saker. I början av augusti blir det nämligen folkmusikfestival i Skogsvallen.

Bengt Götegård
bengt.götegard@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista